Osjetite vjetar u svojoj kosi...


Otputujte u udaljena mjesta...


Prijeđite mora brzinom vjetra...


Okusite brzinu! Plovite s nama! Jahta Najam je ovdje, zbog Vas!


Modeli i veličine motornih jahti za najam

Vrste motornih jahti za najam

Motorne jahte za najam - vrste brodova

Razlikujemo tri vrste motornih jahti za najam: hardtop jahte, jahte s mostom i jahte s otvorenom palubom. Glavne karakteristike tih jahti su:

- Hardtop jahte - Odlična zaštita pri lošem vremenu i od jakog sunca. Čvrsti krov s bočnim prozorima i čvrstim staklenim stropom s krovom na izvlačenje čini plovidbu udobnijom.

- Jahte s mostom - Izvrstan panoramski pogled s kokpita na kojemu se obično nalaze sve upravljačke kontrole. Platforma iznad kokpita može biti podijeljena na više razina od kojih svaka ima svoju funkciju.

- Jahte s otvorenom palubom - Otvoreni kokpit i nova vrsta kobilice kako bi se smanjio otpor mora pri plovidbi.

 

Motorne jahte - veličina i modeli

Modeli i veličine motorne jahte za najam - koliko su bitni?

Najčešće se preporučaju veći modeli motornih jahti za najam, no njima je prilično teško upravljati. Motorne jahte za najam preko 16 m dužine trebale bi se unajmiti s kompletnom posadom i opremljene su s najmodernijom tehnološkom i dodatnom opremom, dok se jahte dužine od 14-16m preporučaju zato što su udobne i obično imaju 2-4 kabine. Motorne jahte između 12-14m imaju 2-3 kabine i izvrstan su odabir broda za najam za do 6 osoba. Jahte za najam između 10-12m idealne su za kraću plovidbu, s 2-3 kabine za do 6 osoba, dok su jahte ispod 10 m dostupne za najam bez posade i izvrsne su za sve vodene sportove.